Глава ЦРУ заявив у Сенаті про загрозу втрати Україною "значних територій" без допомоги США

Україна стоїть перед загрозою втрати у 2024 році значних територій без підтримки з боку США. Про це заявив директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США Вільям Бернс, - повідомляє російський опозиційний Телеграм-канал The Moscow Times.

"Без істотної допомоги у вигляді додаткових асигнувань, мені здається, попереду набагато похмуріше майбутнє. Україна, ймовірно, втратить територію, і, мабуть, істотну територію у 2024 році", - зазначив Бернс на слуханнях у спеціальному комітеті з розвідки Сенату США.

За його словами, в України закінчуються боєприпаси, а у США - час на надання допомоги. Він навів як приклад Авдіївку, яку ЗСУ довелося залишити в середині лютого після чотирьох із половиною місяців оборони через брак снарядів.

"Коли високопоставлений український колега розповів мені, що сталося, він зазначив, що люди билися стільки, скільки могли, у них закінчилися боєприпаси, а росіяни продовжували прибувати. Я вважаю, що без підтримання поставок у 2024 році ви побачите ще більше прикладів, подібних до Авдіївки", - зазначив глава ЦРУ.

Відмова Конгресу схвалити допомогу Києву на $61,4 млрд стане "величезною історичною помилкою", попередив Бернс. Водночас, на його думку, додаткове фінансування допоможе Києву втриматися у 2024 і 2025 роках, "повернути наступальну ініціативу" і вести переговори "з позиції значної сили". 

Як повідомлялося, директор ЦРУ таємно відвідав Україну в середині лютого.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті