Глава ЦРУ заявив у Сенаті про загрозу втрати Україною "значних територій" без допомоги США

Україна стоїть перед загрозою втрати у 2024 році значних територій без підтримки з боку США. Про це заявив директор Центрального розвідувального управління (ЦРУ) США Вільям Бернс, - повідомляє російський опозиційний Телеграм-канал The Moscow Times.

"Без істотної допомоги у вигляді додаткових асигнувань, мені здається, попереду набагато похмуріше майбутнє. Україна, ймовірно, втратить територію, і, мабуть, істотну територію у 2024 році", - зазначив Бернс на слуханнях у спеціальному комітеті з розвідки Сенату США.

За його словами, в України закінчуються боєприпаси, а у США - час на надання допомоги. Він навів як приклад Авдіївку, яку ЗСУ довелося залишити в середині лютого після чотирьох із половиною місяців оборони через брак снарядів.

"Коли високопоставлений український колега розповів мені, що сталося, він зазначив, що люди билися стільки, скільки могли, у них закінчилися боєприпаси, а росіяни продовжували прибувати. Я вважаю, що без підтримання поставок у 2024 році ви побачите ще більше прикладів, подібних до Авдіївки", - зазначив глава ЦРУ.

Відмова Конгресу схвалити допомогу Києву на $61,4 млрд стане "величезною історичною помилкою", попередив Бернс. Водночас, на його думку, додаткове фінансування допоможе Києву втриматися у 2024 і 2025 роках, "повернути наступальну ініціативу" і вести переговори "з позиції значної сили". 

Як повідомлялося, директор ЦРУ таємно відвідав Україну в середині лютого.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті