Глава КНР вважає, що "конфлікт навколо України" може бути врегульований лише політичним шляхом

Голова КНР Сі Цзіньпін переконаний, що "конфлікт навколо України" може бути врегульований лише політичним шляхом. Про це Сі заявив 7 квітня в китайському місті Гуанчжоу під час вечері з президентом Франції Емманюелем Макроном, який відвідав КНР із триденним державним візитом, повідомляє DW.

За словами глави КНР, усі сторони мають "зустрітися на півдорозі", щоб погодити умови для такого рішення.

Раніше Китай та Франція у спільній декларації за підсумками візиту Макрона заявили про підтримку кроків щодо досягнення миру в "конфлікті навколо України".

"Обидві сторони підтримують будь-які зусилля на користь повернення миру в Україні на основі міжнародного права, цілей та принципів Статуту ООН", - йдеться у документі, опублікованому 7 квітня на сайті Єлисейського палацу.

У спільній заяві лідерів двох країн також зазначається, що Китай і Франція "виступають проти збройних атак на атомні електростанції та інші мирні ядерні об'єкти та підтримують Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) у його зусиллях відігравати конструктивну роль у зміцненні надійності та безпеки мирних ядерних об'єктів, включаючи Запорізьку АЕС".

Сі Цзіньпін та Макрон наголосили на важливості скрупульозного дотримання міжнародного гуманітарного права всіма "сторонами конфлікту".

"Сторони закликають захищати жінок і дітей - жертв конфлікту та нарощувати гуманітарну допомогу в зонах конфлікту, забезпечувати безпечний, швидкий та безперешкодний доступ гуманітарної допомоги тим, хто потребує відповідності з міжнародними зобов'язаннями", - йдеться у спільній заяві Пекіна та Парижа.

Як повідомлялося, Макрон прямо закликав Сі Цзіньпіна «образумити Росію».

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті