ФСБ шукає агентів серед іноземців у Канаді - ГУР

Головне управління розвідки *ГУР) інформує, що російська ФСБ намагається у Канаді знайти іноземців, які підтримують контакт із розвідками різних держав та завербувати на службу Москві. Про це повідомляється на сайті ГУР.

“Пошук агентів-двійників відбувається у середовищі іммігрантів з Росії та інших країн, які перебували у складі чи під впливом Радянського Союзу”, - йдеться у повідомленні.

Свої заклики кремлівська спецслужба просуває, зокрема через російськомовні засоби масової інформації у Канаді.

Наприклад, у березні 2024 року відповідне звернення ФСБ поширили у вигляді листівки-додатку до друкованого видання “Наша Канада” ― це газета, яку безплатно розповсюджують у магазинах “європейських товарів”, російських ресторанах, метро, окремих школах, лікарнях та житлових комплексах Торонто.

“Вказане видання позиціює себе продемократичним та антипутінським, що, однак, може бути лише прикриттям та способом відвернення уваги місцевих безпекових структур”, - зазначили в ГУР.

Як повідомлялося, СБУ знешкодила агентів ФСБ, які готували ракетні удари по Київській телевежі, Генштабу ЗСУ та столичній ТЕЦ.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті