Fitch знизила довгостроковий рейтинг "Нафтогазу"

Міжнародна рейтингова агенція Fitch Ratings знизила довгостроковий рейтинг дефолту компанії "Нафтогаз" після того, як компанія запросила згоду на дворічне відстрочення виплат за своїми єврооблігаціями. Про це йдеться у заяві агентства.

"Позиція компанії з ліквідності дуже слабка і, зокрема, пов'язана з необхідністю купувати на ринку додаткові обсяги природного газу до зимового сезону", - зазначили у Fitch причину зниження рейтингу з "ССС" до "С".

Міжнародна агенція також наголошує, що на діяльність "Нафтогазу" вплинуло російське вторгнення. Агресія росії поставила під сумнів і фінансові прогнози агенції щодо діяльності компанії.

"Нафтогаз" отримав фактичні інструкції від уряду закупити та імпортувати природний газ обсягом до 5,6 мільярда кубометрів. У поточних цінах це коштуватиме приблизно 8 мільярдів доларів, що, ймовірно, значно перевищує поточний залишок коштів "Нафтогазу". У контексті цієї вимоги та слабкої ліквідності "Нафтогазу" Fitch вважає, що запит згоди було проведено, щоб уникнути дефолту", - повідомляється в релізі.

В агенції також зазначили, що збирання дебіторської заборгованості продовжує погіршуватися. Однак наразі неможливо оцінити потенційний вплив цього погіршення на грошові потоки та ліквідність "Нафтогазу".

Також повідомляється, що Fitch може знизити рейтинг "Нафтогазу" до "RD" (обмежений дефолт) після завершення угоди, після чого проведе ще одну переоцінку компанії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" отримав 8,5 млрд гривень на імпорт газу напередодні опалювального сезону.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті