Федоров повідомив про передачу на фронт роботизованої платформи ШаБля

Роботизовані платформи ШаБля вже передають на передову. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров 11 квітня.

"Передаємо на фронт роботизовані платформи ШаБля. Продовжуємо розвивати інновації і технологічно підсилювати військових. Зараз у фокусі — роботизовані платформи і РЕБ. Генштаб розподілить та передасть ШаБлі на найгарячіші ділянки фронту", - повідомив міністр.

За його словами, у партії — три модифікації, вони можуть вести вогонь на відстань від 1,2 км до 2,2 км.

Він нагадав, що ШаБля — це унікальна розробка від команди українських інженерів, учасників кластеру Brave1.

"Вона дистанційно знищує ворога. Дистанційно — означає збережені життя наших захисників. За допомогою кулеметної турелі військові формують лінію оборони, знищують живу силу та легкоброньовані цілі противника. Військові активно користуються ШаБлею. Роботизована турель вже воює у складі батальйону Вовки Да Вінчі, 3 та 5 ОШБр, 110 ОМБр, 123 і 125 ОБрТрО, 81 окремої аеромобільної бригади. Окупанти називають модуль ШаБля «косою смерті». Оборонні інновації — наше майбутнє, нам потрібно і далі розвиватись по цьому треку, інвестувати в них усі ресурси. Це асиметрична відповідь на кількісну перевагу ворога", - зазначив Федоров.

Статті

Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Всі статті