Федоров анонсував послугу онлайн-шлюбу у "Дії"

Віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров анонсував, що у додатку «Дія» найближчим часом з'явиться послуга онлайн-шлюбу. Про це він сказав про це в ефірі телемарафону.

«Плануємо найближчим часом запустити онлайн-шлюб. Можна буде просто одружитися в «Дія» за допомогою відео», – сказав Федоров, не повідомивши деталей нової послуги.

За його словами, там буде «багато цікавих елементів процесу», а послуга буде безпечною та матиме кілька етапів верифікації.

«Це буде унікальним для всього світу. Це дозволить нашим військовим одружитися дистанційно. Це важливий крок», – додав віцепрем’єр.

Як повідомлялося, з лютого 2023 р через портал «Дія» можна подати заяву на одруження. На порталі також можна вибрати час, формат та зал, де планується провести церемонію. Через «Дію» також можна отримати дублікат свідоцтва про шлюб.

З 24 лютого 2022 року в застосунку та на порталі Дія з’явилося понад 70 нових сервісів — від комплексної послуги для ВПО до грантової програми єРобота.

За даними Міністерства юстиції, минулого року в Україні було зареєстровано понад 186 тисяч шлюбів.

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті