Олена Зеленська попросила Еміне Ердоган сприяти евакуації до Туреччини ще близько 200 дітей із особливими потребами (ФОТО)

Дружина президента Туреччини Еміне Ердоган зустрілася з Оленою Зеленською, дружиною президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляє агентство "Анадолу".

Зустріч відбулася в особняку Вахдеттін у Стамбулі.

"Олена Зеленська розповіла про останні події в Україні, а також про роботу фонду, який носить її ім'я. Вона передала першій леді Еміне Ердоган лист подяки президента Володимира Зеленського за підтримку, надану Україні", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що висловивши задоволення тим, що Туреччина прийняла у себе 1300 українських дітей-сиріт, Зеленська попросила допомоги в евакуації до Туреччини ще близько 200 дітей з особливими потребами.

"Вказавши, що через війну зросли потреби у сфері охорони здоров'я, Зеленська попросила Еміне Ердоган підтримати постачання машин швидкої допомоги та інкубаторів для новонароджених", - наголошується в повідомленні.

У своєму пості у Твіттері перша леді Ердоган заявила, що рада приймати у себе в Стамбулі Олену Зеленську: «Я вірю, що ми залікуємо рани українського народу, особливо жінок та дітей, які стали жертвами війни».

Еміне Ердоган наголосила, що Туреччина продовжить свою дипломатичну місію за мир у всіх платформах.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті