Екс-міністру з команди Януковича повідомлено про підозру у держзраді

Ексміністру освіти часів Януковича Дмитру Табачнику повідомлено про підозру у державній зраді. Про це у Телеграм повідомляє zn.ua з посиланням на Офіс Генпрокурора України.

У тексті підозри зазначається, що Табачник координував діяльність колаборантів на окупованих територіях у Херсонській та Запорізькій областях. Допомогав Володимиру Сальдо та Євгену Балицькому контактувати з заступником міністра охорони здоров’я РФ Андрєєм Плутиницьким для організації робочих процесів у сфері охорони здоров'я у захоплених населених пунктах.

 


При цьому Табачник діяв як представник вищих органів влади РФ.

Табачник листувався із Сальдо для організації його зустрічі із так званим міністром МНС АР Крим для вирішення питання про створення "служби з надзвичайних ситуацій", доповідав співробітнику 9-го управління департаменту оперативної інформації 5-ї служби ФСБ РФ про некомпетентність "керівника Запорізької ВЦА" Балицького.

Табачнику повідомлено про підозру у державній зраді, за що йому загрожує довічне ув'язнення.

Після перемоги революції Гідності у 2014 році Табачник виїхав з території України. 

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті