Екс-голова Донецької ОВЦА очолив СБУ у Харківській області

Колишній керівник Донецької обласної адміністрації Олександр Куць призначений начальником Управління Служби безпеки України у Харківській області. Відповідний Указ підписаний президентом України Володимиром Зеленським 19 липня й опублікований на офіційному сайті глави держави.

Нагадаємо, що Олександр Іванович Куць з 22 червня 2018 по 5 липня 2019 роки очолював Донецьку обласну військово-цивільну адміністрацію.

Раніше генерал-майор СБУ Олександр Куць із 2015 по 2017 роки очолював управління спецслужби у Донецькій області.

Під керівництвом Куця було виявлено трьох зрадників у лавах Донецького УСБУ, завербованих російською розвідкою - Олександра Третьяка, Валерія Нікіфорова та Євгена Косяка, - повідомляла "УП".

Ключову роль у цьому відігравав тодішній заступник начальника головного відділу контррозвідки управління СБУ в Донецькій області Олександр Хараберюш, який загинув у 2017 році - його машину дистанційно підірвали найманці окупантів у Маріуполі.

25 листопада 2017 року генерал Куць заявив про виявлення 356 шпигунів у зоні АТО лише протягом вересня-листопада 2017 року, які передавали дані через мобільний зв'язок. З цього приводу він запропонував заблокувати мобільний зв'язок у 50-кілометровій зоні вздовж ліній розмежування у Донецькій та Луганській областях.

У серпні 2017 року він став керувати новоствореним Головним управлінням Служби безпеки України у Донецькій та Луганській областях.

Щодо Куця також поширювали чутки про причетність до вбивства бойовика Арсенія Павлова (Мотороли). Зокрема, у листопаді 2016 року ватажок "ДНР" Олександр Захарченко називав прізвище генерала серед тих, хто причетний до ліквідації терориста.

У 2019 році Олександр Куць нагороджений орденом "За заслуги" III ступеня.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті