Джонсон упевнений: український народ переможе, а британці впораються з енергетичною кризою

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон звернувся до британців зі сторінок Mail on Sunday, закликавши бути готовим до наслідків енергетичної кризи та висловивши впевненість у перемозі України, вторгнення якої спровокувало цю кризу. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Найближчі місяці будуть важкими - "можливо, дуже важкими", пише Джонсон, рахунки за електроенергію будуть "приголомшливими", а вартість опалення будинків багатьох уже зараз лякає: "І все ж таки я як ніколи впевнений, що ми пройдемо цей шлях і що Британія стане сильнішою і процвітаючою".

За його словами, раніше країні вдалося впоратися зі зростанням світових цін, викликаним наслідками Covid - проте ніхто не міг передбачити "жорстокий та ірраціональний" напад на Україну, "на ні в чому не винну європейську країну". "Саме варварське вторгнення Путіна налякало енергетичні ринки", - констатує британський прем'єр.

Він визнає, що "війна Путіна дорого обходиться британським споживачам": "Ваш рахунок за електроенергію подвоюється. Боюся, Путін це знає. Йому це подобається". Проте, на думку Джонсона, росія не зможе змусити зняти санкції та "клянчити російську нафту і газ", а також підштовхувати українців до укладання угоди з тираном у кремлі.

"У цьому жорстокому армрестлінгу український народ може перемогти і переможе. Так буде і з Британією", - проголосив прем'єр, який готується піти у відставку, який за час російського вторгнення кілька разів відвідав Київ.

З кожним місяцем позиції путіна слабшають, вважає Джонсон: "Його здатність залякувати та шантажувати зменшується. А позиції Британії зміцнюватимуться".

Перерахувавши заходи підтримки, яку надає влада британцям, а також кроки щодо відмови від російських енергоносіїв, автор наприкінці своєї великої статті приходить до висновку, що Британія має продовжувати підтримувати українців, чиї військові успіхи він називає чудовими. І закликає Захід подвоїти підтримку.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті