Двоє депутатів Сумської облради отримали підозру за спробу підкупити начальника МВА. Пропонували 100 тис. доларів

За спробу підкупу начальника Сумської міської військової адміністрації двом депутатам Сумської облради повідомлено про підозру 27 березня. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) в Телеграм.

"27 березня 2024 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру двом депутатам Сумської обласної ради, викритим напередодні на пропозиції та наданні 100 тисяч доларів США неправомірної вигоди", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що особам інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України. Наразі вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів.

САП уточнює, що 100 тисяч доларів депутати пропонували начальнику Сумської міської військової адміністрації за об’єднання двох медичних установ, що забезпечило б збільшення фінансування, а також за залишення на посаді керівника цієї об’єднаної лікарні однієї з осіб, яка і надавала неправомірну вигоду. Крім того, особи обіцяли надавати посадовцям військової адміністрації 10-20% від виділеного обсягу бюджетного фінансування новоствореного медзакладу.

Депутатів затримано на "гарячому" одразу після надання ними першої частини обумовлених коштів - 50 тисяч доларів США.

Раніше повідомлялось, що затримано керівника Головного управління нацполіції Волинської області, якого підозрюють у торгівлі гуманітарними авто.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті