Дуда пояснив свою готовність розмістити в Польщі ядерну зброю НАТО

Про готовність розмістити в Польщі ядерну зброю НАТО заявив президент Польщі Анджей Дуда. Про це він сказав в інтерв'ю польському виданню Fakt.pl, опублікованому 22 квітня.

"Росія дедалі більше мілітаризує Кенігсберзьку область. Останнім часом вона перекидає свою ядерну зброю до Білорусі. Якщо наші союзники вирішать розмістити ядерну зброю в рамках спільного використання ядерної зброї і на нашій території, щоб зміцнити безпеку східного флангу НАТО, ми готові до цього. Ми є союзником у Північноатлантичному альянсі і несемо зобов'язання і в цій сфері, тобто просто реалізуємо спільну політику", - сказав Дуда.

Зазначається, що так Дуда відповів на витання - чи є темою польсько-американських переговорів спільне використання ядерної зброї.

Польський лідер зазначив, що це вже деякий час є темою польсько-американських переговорів. 

"Мушу зізнатися, що коли мене запитали про це, я заявив (американцям. - "ОстроВ") про нашу готовність", - сказав також Дуда. 

У той же час Дуда попросив "...пам'ятати, що Америка не проводить благодійну політику щодо Польщі". 

"США вважають Польщу серйозним партнером. Я радий, що вони більше не вважають Польщу країною, якій потрібно допомагати. Навпаки, вони вважає нас країною, з якою ведеться як економічна, так і військова співпраця. Тому мені зрозуміло, що ми нічого не отримаємо в подарунок від Сполучених Штатів, ми повинні працювати разом як партнери. Отже, по суті, американці мають свої інтереси в Польщі, і я хотів би, щоб вони відчували, що їм завжди вигідно мати ці інтереси, тому що для них це означатиме, що збереження нашої безпеки також відповідає інтересам Сполучених Штатів", - сказав також Дуда.

Раніше повідомлялось, що Трамп зустрінеться з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Статті

Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Всі статті