Данія надасть Україні додаткову військову допомогу ще на понад 500 млн євро

Данія збільшить військову допомогу Україні на 4,4 мільярда данських крон (понад 500 млн євро. - "ОстрОв") у 2024 році. Про це повідомив міністр оборони Данії Троелс Лунд Поульсен 25 квітня, повідомили на сайті міноборони Данії.

"З початку війни Данія була однією з найактивніших країн-донорів. Ми повинні продовжувати це робити, і тому я радий, що переважна більшість партій у Фолькетингу (парламенті Данії) підтримують той факт, що ми надаємо Фонду України додаткові 4,4 мільярда данських крон на військову підтримку у 2024 році. Дуже важливо, щоб ми показали українцям, що ми стоїмо за ними в нинішній серйозній ситуації", - сказав Поульсен.

Уточнюється, що уряд і Соціалістична народна партія, Данські демократи, Ліберальний альянс, Консервативна народна партія, Радикальні ліберали та Данська народна партія домовилися збільшити рамки військової підтримки України на додаткові 4,4 мільярда данських крон у 2024 році.

"Метою військової підтримки в рамках Українського фонду у 2023-2028 роках і надалі буде надання прямої військової підтримки Україні у вигляді, серед іншого, зброї, інших військових матеріалів та навчальних заходів. Це включає, серед іншого, закупівлю матеріалів та зброї тощо данською та іноземною оборонною промисловістю з метою пожертвування Україні, а також фінансові пожертви та співпрацю з іншими країнами щодо підтримки України", - пише оборонне відомство Данії.

 Раніше повідомлялось, що Данія надасть понад 400 млн євро на відбудову та енергетику України.

Статті

Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Всі статті