Члени НАТО зі Східної Європи просять посилити їхню оборону - Washington Post

Країни Східної Європи, що входять до НАТО, звернулися до Альянсу з проханням посилити їхню оборону. Про це 13 серпня повідомляє The Washington Post.

Насамперед йдеться про Польщу, а також про країни Балтії – Латвію та Естонію, які переживають, що "війна прийде до їхніх кордонів". У зв'язку з цим вони закликають НАТО і США посилити їх оборонний потенціал.

"HIMARS, БПЛА "Reaper", контрбатарейні радари - це те, що нам найбільше знадобиться з точки зору бойової смертоносної сили, яка невідкладно необхідна для стримування росії", - наводять заяву канцлера Міноборони Естонії Кусті Сальма журналісти.

Також країни, які межують з Україною та росією, закликають США перекинути в регіон додаткові сили – вже розгорнутих у Європі 100 тисяч американських військових на їхню думку вже недостатньо.

Однак ці країни розраховують і на отримання додаткових сучасних систем на заміну радянським, які вони вже передали або можуть передати Україні. Наприклад, Польща розраховує на ракетні батареї Patriot, винищувачі F-16 та бойові танки Abrams.

А в Литві раніше заявили, що Міноборони шукає сучасну ракетну артилерію великої дальності, системи ППО та берегової охорони.

Зазначимо, що раніше у Міноборони Естонії заявили – Балтійське море стане внутрішнім морем НАТО.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті