Чехія запропонує Європейській раді заборонити імпорт зерна з Росії та Білорусі в ЄС

Наступного тижня Чеська Республіка запропонує Європейській раді заборонити імпорт російського і білоруського зерна до країн Європейського союзу. Про це заявив міністр сільського господарства Марек Виборний в ефірі Чеського телебачення, повідомляють novinky.cz.

"Ми наполягатимемо на тому, щоб зернові та олійні культури були занесені до списку санкцій і не відправлялися в Європу", - сказав Виборний.

Зазначається, що прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала представить позицію Чеської Республіки на засіданні Європейської ради наступного тижня. Міністр Виборний також обговорить її з міністрами сільського господарства країн ЄС наступного тижня.

За даними Євростату, торік до ЄС з Росії було імпортовано 1,5 мільйона тонн зерна, що більше, ніж до війни в Україні. У багато разів більше цього обсягу імпортувала, наприклад, Іспанія, де був неврожай.

"Немає жодних причин підтримувати агресора, купуючи російське зерно в Європі", - сказав Виборний.

За словами міністра, немає небезпеки, що ціни на продовольство значно зростуть після можливої заборони на імпорт російського зерна. "У Чеської Республіки є надлишки для експорту, у всьому світі був надлишковий урожай", - зазначив міністр.

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті