Британія, США та інші країни призупинили фінансування агентства ООН у справах палестинських біженців після повідомлення про причетність до нападу на Ізраїль

Австралія, США, Велика Британія та інші країни Заходу призупинили фінансування агентства ООН у справах палестинських біженців (БАПОР) після того, як з'явилося повідомлення про його можливу причетність до нападу ХАМАС на Ізраїль. Про це пише "BBC News. Русская служба" 27 січня.

"Великобританія тимчасово припиняє фінансові вливання в БАПОР на час розгляду нами обставин справи", - цитує "BBC" заяву британської влади.

Раніше те саме зробили США, Канада, Італія та Австралія. 

"Євросоюз заявляє, що також має намір вжити заходів у міру проведення розслідування", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що країни призупинили фінансування БАПОР після того, як з'явилися повідомлення про можливу причетність його співробітників до нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня минулого року. Звинувачення пролунали з боку Ізраїлю. 

"За словами представників офісу прем'єр-міністра Біньяміна Нетаньяху, встановлено, що деякі учасники нападу отримували зарплату в організації", - ідеться в повідомленні.

Напередодні генеральний комісар БАПОР Філіп Лаззаріні оголосив, що звільняє низку співробітників, підозрюваних у співучасті в теракті. Звинувачення Ізраїлю прозвучали на адресу 12 осіб, але точна кількість звільнених поки невідома.

Раніше повідомлялося, що після війни Ізраїль планує зробити буферну зону в Газі.

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті