Блінкен застеріг від будь-яких мирних ініціатив, які можуть узаконити захоплення росією української території

Держсекретар США Ентоні Блінкен застеріг від будь-яких мирних ініціатив, які могли б допомогти узаконити захоплення росією української території, заявивши, що "справедливі та міцні" мирні зусилля мають стосуватися відповідальності агресора та відновлення України. Про це повідомляє "Голос Америки".

Виступаючи з промовою, в якій було викладено точку зору Вашингтона на вторгнення росії в Україну, Блінкен сказав, що найближчими тижнями та місяцями деякі країни, ймовірно, закликатимуть сторони до припинення вогню.

Але для того, щоб будь-які мирні зусилля були довгостроковими, сказав він, вони вимагають "повної участі та згоди" України і повинні підтримувати реконструкцію та відновлення України, а Москва повинна буде заплатити свою частку.

"Припинення вогню, яке просто заморожує наявні лінії фронту, дасть змогу Путіну консолідувати контроль над територією, яку він захопив, а потім відпочити, переозброїтися і знову атакувати. Це - не справедливий і не міцний мир, - сказав Блінкен. - Це узаконить захоплення Росією земель, винагородить агресора і покарає жертву".

Він додав, що, якщо і коли росія буде готова обговорювати "істинний мир", Вашингтон відповість і буде відкритий для ширшої дискусії про європейську безпеку, що знизить імовірність розширення конфлікту.

Блінкен також заявив, що Вашингтон працює з Україною та іншими союзниками над досягненням консенсусу навколо основних елементів міцного миру і вітає будь-які ініціативи, але сказав, що вони повинні підтримувати принципи статуту Організації Об'єднаних Націй.

"Ми підтримуватимемо зусилля (різних країн) - чи то Бразилія, чи то Китай, чи то будь-яка інша країна, - якщо вони допоможуть знайти шлях до справедливого і міцного миру", - додав Блінкен.

Як повідомлялося, США допоможуть Україні в будівництві "армії майбутнього".

Статті

Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Всі статті