Білий дім об'єднує зусилля з венчурними компаніями щодо технологічних інновацій для України

Представники Білого дому зустрілися в понеділок з близько десятком лідерів венчурних фірм, технологічних і оборонних компаній, щоб посилити зацікавленість адміністрації Байдена в підтримці доступу України до передового американського обладнання. Про це з посиланням на чиновників Білого дому повідомліє Reuters 9 січня.

"Розмова була зосереджена на низці систем, в тому числі на безпілотних літальних апаратах, на тому, як протидіяти безпілотним літальним апаратам, що надходять, а також на вирішенні проблеми розмінування", - цитує агенція одного з посадовців під час телефонної розмови після п'ятигодинної зустрічі з групою журналістів.

Зазначається, що голова Ради національної безпеки Білого дому Джейк Салліван скликав цю зустріч, щоб наполягти на "посиленні уваги до допомоги Україні в подоланні цих ключових технологічних викликів, які, як вони визначили, гальмують їхній прогрес і динаміку на полі бою". Поо це повідомив інший чиновник.

Reuters повідомляє, що ключові члени Ради національної безпеки зустрілися з керівниками компаній Fortem Aerospace, компаній оборонних технологій, таких як Palantir Technologies Inc (PLTR.N) і Anduril Industries Inc, а також з виробником безпілотників Skydio, які були запрошені до Білого дому, серед інших.

"Джейк Салліван був присутній принаймні на частині заходу, як і його заступник Джон Файнер, який вів частину зустрічі, повідомив один з чиновників. Представники адміністрації заявили, що зустріч у понеділок дала їм можливість дізнатися про нові можливості з більш глибокого зрізу американської промисловості в надії на те, що уряд може сприяти використанню цих інновацій в Україні", - сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що в Білому домі виробники зброї 5 годин обговорювали можливу допомогу Україні. У пріоритеті - боротьба з ворожими дронами та розмінування.

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті