Більшість росіян хочуть закінчення війни з Україною, але без повернення окупованих територій - опитування

Кількість росіян, які тією чи іншою мірою підтримують закінчення війни в Україні, досягла 70%, а кількість прихильників мирних переговорів становила понад половину всіх респондентів (55%). Це випливає з недавнього опитування, проведеного в РФ "Левада-центром", - повідомляє "Голос Америки".

Водночас більшість респондентів висловила (38% із них - у категоричній формі) незгоду повернути Україні окуповані (у формулюванні соціологів - "приєднані") землі. І це навіть за умови, що путін раптом ухвалив би рішення залишити захоплені території з метою встановлення миру. Схвалення росіянами діяльності самого путіна, як і раніше, перебуває на дуже високому рівні.

Крім того, три чверті опитаних росіян підтвердили, що підтримують "дії російських збройних сил в Україні", а більш ніж половина вважають успішним просування "СВВ", як, згідно з офіційними настановами, в росії іменують війну, що триває вже майже два роки.

Водночас близько половини росіян, якби була їхня воля, вважали за краще б "скасувати" рішення про початок війни, хоча протилежної точки зору дотримуються трохи (на 2%) більше громадян.

Згідно з опитуванням, близько половини респондентів (46%) припускають, що війна росії з Україною триватиме ще більше року. У травні минулого року в цьому ключі міркували 21%.

Як повідомлялося, у США спрогнозували, що буде, якщо на Москву і Петербург скинути ядерну гравітаційну бомбу.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті