Балтійське море стане внутрішнім морем НАТО - Міноборони Естонії

Естонія та Фінляндія домовилися об'єднати берегову оборону після вступу останньої до військово-політичного блоку НАТО. Це дозволить закрити вихід до Балтійського моря для російських військових кораблів. Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур в інтерв'ю газеті Iltalehti, - повідомляє "Голос Америки".

"Дальність естонських і фінських ракет перевищує ширину Фінської затоки", - зазначив Певкур. Він повідомив, що на зустрічі з міністром оборони Фінляндії вони домовилися про об'єднання оборони країн та обмін інформацією.

Спільна протиракетна оборона дозволить країнам НАТО за необхідності "закрити" Фінську затоку. "Балтійське море стане внутрішнім морем НАТО, коли до альянсу приєднаються Фінляндія та Швеція", - наголосив Певкур.

Нагадаємо, що Швеція та Фінляндія вирішили відмовитися від свого нейтрального статусу та приєднатися до НАТО після російського вторгнення в Україну. Їхній вступ до альянсу мають схвалити всі 30 країн – учасниць організації. На 4 серпня угоду про нових членів ратифікували 23 держави.

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті