Байден заявив, що готовий до перемовин з путіним, якщо той закінчить війну в Україні

Президент США Джо Байден розповів, що не виключає перемовини із путіним, якщо той завершить війну в Україні. Відповідну заяву американський президент зробив в ході прес-конференції за підсумками зустрічі із президентом Франції Емманюелем Макроном. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Байден зазначив, що готовий поговорити з президентом росії владіміром путіним, «якщо він шукає спосіб покласти край війні», а Макрон пообіцяв не підштовхувати Україну до компромісу, який буде для неї неприйнятним.

Вони також підтвердили свою незмінну підтримку захисту Україною свого суверенітету та територіальної цілісності «стільки, скільки буде потрібно». Підтримка включає значні ресурси для допомоги цивільним українцям у зимовий період.

Сполучені Штати та Франція також мають намір продовжувати надавати «рішучу пряму бюджетну підтримку Україні та спонукати міжнародні фінансові інституції збільшити свою фінансову підтримку».

Як повідомлялося раніше, Джо Байден закликав Конгрес США надати Україні ще $37 млрд підтримки

Статті

Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Всі статті