Азербайджан судитиме колишнього "президента" НКР. У лютому 2022 року він дякував путіну за "визнання "ДНР" і "ЛНР"

Колишнього ватажка карабаських сепаратистів Араіка Арутюняна притягнуто до кримінальної відповідальності. Про це йдеться в заяві Служби державної безпеки Азербайджану, - повідомляє турецьке агентство "Анадолу".

Згідно зі спільною заявою СДБ Азербайджану і Генпрокуратури, під час розслідування було встановлено, що Арутюнян, "перебуваючи на "посаді" "президента Нагірно-Карабаської Республіки" (НКР), брав участь у проведенні на території Азербайджанської Республіки агресорської війни, займався збором, навчанням та фінансуванням найманців, а також залученням їх до військового конфлікту і військових операцій".

Крім того, встановлено обґрунтовані підозри в тому, що Араік Арутюнян брав участь у формуванні збройних формувань, не передбачених законодавством Азербайджану, в організації їхньої діяльності, в озброєнні цих злочинних формувань зброєю, комплектуючими, бойовими припасами, вибуховими речовинами, військовою технікою та армійським спорядженням, в організації тренувань із підготовки до використання цієї зброї, а також у контрабандному доставленні її до Азербайджану та фінансуванні тероризму.

У результаті слідчо-оперативних заходів з'явилися обґрунтовані підозри в тому, що Араік Арутюнян із метою вчинення терактів займався організацією таких злочинів, як мінування територій Азербайджану, пуск балістичних та інших видів ракет по населених пунктах і цивільних об'єктах у місті Гянджа та Бардінському районі Азербайджану, розташованих поза фронтовою зоною, що призвело до загибелі й поранень великої кількості цивільних осіб, організацією терористичних атак зі спричиненням великої шкоди цивільній та військовій інфраструктурі, - йдеться у повідомленні.

У спільній заяві СДБ і Генпрокуратури Азербайджану також ідеться про те, що 28 жовтня 2020 року Араіка Арутюняна було притягнуто як обвинуваченого за відповідними статтями Кримінального кодексу Азербайджану, щодо нього рішенням суду обрано запобіжний захід у вигляді арешту, його оголосили в міжнародний розшук.

3 жовтня 2023 року Араік Арутюнян був затриманий СДБ Азербайджану в місті Ханкенді.

Наразі СДБ і Генпрокуратурою Азербайджану тривають необхідні слідчо-оперативні заходи.

Нагадаємо, що в лютому 2022 року Араік Арутюнян привітав рішення російського диктатора путіна визнати незалежність так званих "ДНР" і "ЛНР".

Статті

Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Всі статті