Азербайджан почав активні бойові дії в Нагірному Карабасі

Міноборони Азербайджану опублікувало заяву про "локальні антитерористичні заходи" Збройних Сил Азербайджанської Республіки в Карабаському регіоні Азербайджану, розмістивши її 19 вересня на офіційному сайті.

"У межах заходів із застосуванням високоточної зброї виводяться з ладу виключно легітимні військові цілі та військова інфраструктура", - ідеться в заяві.

Стверджується, що "відповідну інформацію було розіслано вірменським жителям Карабаського регіону Азербайджану за допомогою мобільного SMS-сервісу".

"Водночас населення попереджається за допомогою гучномовців і поширюються інформаційні листівки. Буде організовано захист і охорону адміністративних, соціальних, освітніх, медичних, релігійних та інших об'єктів, безпека яких гарантується відповідно до законів Азербайджанської Республіки та норм міжнародного гуманітарного права. Жінкам, дітям, літнім людям, а також особам з обмеженими фізичними можливостями та хворим нададуть необхідну медичну допомогу, їх забезпечать питною водою і продуктами харчування", - ідеться в заяві.

Також Міноборони Азербайджану запевняє, що "з метою забезпечення евакуації населення з небезпечної зони на Лачинській дорозі та в інших напрямках створено гуманітарні коридори і приймальні пункти".

Зазначимо, що ексглава уряду Нагірного Карабаху Рубен Варданян повідомив у своєму телеграм-каналі про обстріл з боку Азербайджану. "У нас почався масований артобстріл", - пише Варданян.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті