Акторка Олена Узлюк про фільм "Уроки толерантності": Ми не знаємо, чим живуть наші діти, що відчувають

Спецпоказ та зустріч із командою фільму "Уроки толерантності" пройшов у Києві 20 лютого, - повідомляє кореспондент ОстроВа.

Показ відбувся у столичному Українському Домі у рамках проєкту "Кінопростір" – спільної програми Українського Дому та Української Кіношколи.

Фільм "Уроки толерантності" режисера Аркадія Непиталюка розповідає історію української родини, яка, щоб розплатитися з боргами, стає учасницею програми з євроінтеграції «Уроки толерантності». Сім'я отримає субсидії, якщо прийме у себе вдома ЛГБТ-активіста, який проводитиме психологічні тренінги. Чи вдасться провінційній вчительці, її безробітному чоловіку та дітям приборкати власні упередження і стереотипи та поглянути на світ очима тих, кого вони оминали досі десятою дорогою.

Автори фільму розповіли, що стрічку знімали фактично під час блекаутів, повітряних тривог і всіх інших воєнних викликів.

"Чесно кажучи, для мене це кіно не про проблеми ЛГБТ, а саме про сімейні цінності. Про те, що ми не знаємо, як  чим живуть наші діти, що відчувають. І ми, я особисто, людина народжена в Радянському Союзі,  -  з нами батьки не говорили на ці теми відверто, ми не вміємо по великому рахунку говорити зі своїми дітьми  - це величезна проблема і великий біль. Ми вчимося. Я вчусь", - зазначила акторка Олена Узлюк.

Як повідомлялося, 11 лютого будівлю столичного кінотеатру «Жовтень» невідомі 11 лютого обмалювали фарбою, написавши гомофобні вислови, а також пофарбували сітілайти з афішею про ЛГБТ «Уроки толерантності».

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті