Агентство Fitch підвищило рейтинг України та "вивело" зі стану дефолту

Міжнародна агенція Fitch Ratings підвищила довгостроковий рейтинг України в іноземній валюті з RD до CC. Відповідне повідомлення з'явилося на сайті агенції 17 серпня.

Таке підвищення рейтингу означає, що Україна більше не знаходиться в стані дефолту. Приводом для перегляду рейтингу став запит на згоду на реструктуризацію зовнішнього боргу. На думку агентства, це дозволило усунути "обмежений дефолт".

"Виплата основного боргу та відсотків за українськими єврооблігаціями на суму близько 6 мільярдів доларів була відстрочена на 24 місяці, що пом'якшило тиск на обслуговування зовнішнього боргу в контексті ослаблення міжнародних резервів та гострої потреби у витратах, пов'язаних з війною", - заявили у Fitch Ratings.

За наявною інформацією, 75% власників облігацій (за сукупною номінальною сумою) погодились на реструктуризацію. При цьому потрібний мінімум становить 66,7%.

"Попри це полегшення обслуговування боргу, рейтинг CC зображає невирішені ризики стійкості боргу, пов'язані з нападом Росії, а також вкрай напружений стан державних та зовнішніх фінансів та макрофінансове становище України", - додали в агентстві.

Зазначимо, що зниження рейтингу України до статусу обмеженого дефолту відбулося лише кілька днів тому.

Статті

Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Всі статті