За добу на фронті відбулося 76 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 20 атак на Авдіївському напрямку - Генштаб

Протягом доби на лінії фронту зафіксовано 76 бойових зіткнень, зокрема, на Аавдіївському напрямку українські військові відбили 20 ворожих атак. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні 9 травня.

"На Авдіївському напрямку нашими захисниками відбито 20 атак у районах населених пунктів Калинове, Новоолександрівка, Новоселівка Перша, Уманське, Яснобродівка, Нетайлове Донецької області, де ворог за підтримки авіації намагався витіснити наші підрозділи з займаних рубежів", -йдеться у зведенні.

Також ЗСУ відбили 7 атак на Куп'янському напрямку біля Синьківки, Петропавлівки, Берестового Харківської області, Стельмахівки Луганської області, де ворог намагався поліпшити тактичне становище, 3 атаки - на Лиманському напрямку поблизу Новосадового, Торського Донецької області і неподалік Серебрянського лісництва в Луганській області.

На Бахмутському напрямку Сили оборони відбили 16 атак у Білогорівки на Луганщині; Верхньокам'янського, Нового, Іванівського, Ступочок та Кліщіївки на Донеччині, де ворог, за підтримки авіації, намагався покращити тактичне положення.

Своєю чергою, на Новопавлівському напрямку противник 6 разів намагався прорвати оборону біля Костянтинівки, Водяного та Урожайного Донецької області. Також ворог 16 разів атакував позиції ЗСУ на Оріхівському напрямку біля Старомайорського на Донеччині та Роботиного на Запоріжжі, ще 2 атаки противник здійснив поблизу Кринків на Херсонському напрямку.

Протягом доби авіація Сил оборони та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 1 засобу протиповітряної оборони та 17 районах зосередження особового складу ворога.

Нагадаємо, 9 травня Зеленський призначив нового командувача Силами спеціальних операцій. 

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті