Японія передає Україні 2 великих трансформатори та 24 вантажівки з кранами для гуманітарного розмінування

Японія передає Україні 2 великих трансформатори та 24 вантажівки з кранами для гуманітарного розмінування. Про це оголосив міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса на спільному з главою МЗС України Дмитром Кулебою брифінгу в Києві, передає Укрінформ.

“Минулого року російські атаки на енергетичну інфраструктуру змусили багатьох українців жити без електрики та опалення. У цьому контексті надзвичайно важливо добре підготуватися до цієї зими. Тому я повідомив, що Японія надає 2 великих трансформатори до кінця вересня як допомогу підготови до зими”, – сказав міністр.

Йошісама також повідомив, що сьогодні передасть 24 вантажівки з кранами для гуманітарного розмінування, що є необхідним для реконструкції України.

Крім того, очільник МЗС Японії відзначив, що за підсумками зустрічі з Премʼєр-міністром України Денисом Шмигалем сьогодні сторони домовилися співпрацювати для успішного проведення японсько-української конференції зі сприяння економічної підтримки реконструкції, як запланована на початок наступного року.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Японії Хаяші Йошімаса 9 вересня прибув з візитом до України. Це перший візит глави японського МЗС до України від початку повномасштабної війни.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті