ЗСУ покращили тактичне становище в районі Серебрянського лісництва на Луганщині

Силам оборони України вдалося покращити своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва у Луганськвій області на Лиманському напрямку. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) "Хортиця" підполковник Назар Волошин у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" 2 травня.

"У районі Серебрянського лісництва, на Лиманському напрямку, Силам оборони України вдалося покращити своє тактичне становище", - цитуються слова Волошина.

Щодо ситуації на Куп'янському напрямку - він зазначив, що ворог останнім часом там "зарухався", проте російські окупанти не проводять таких активних штурмових дій, як на сусідніх напрямках.

"На цьому напрямку наші захисники фіксують ворожу активність російської армії, окупанти підтягують особовий склад, боєкомплект, військову техніку. Надзвичайної активності ворога в цій смузі відповідальності немає", - повідомив Волошин.

Зокрема, противник завдає артилерійських та мінометних ударів по населених пунктах неподалік лінії зіткнення й проводить авіарозвідку.

"Є ймовірність така, що дії ворога свідчать про те, що він свої спроби та наміри щодо захоплення населених пунктів навколо Куп'янська і самого міста не полишив", - наголосив також речник ОСУВ "Хортиця".

Раніше повідомлялось, що над Серебрянським лісництвом на Луганщині встановили український прапор за 80 метрів від позицій ворога.

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті