ЗСУ контролюють близько 60% Вовчанська на Харківщині - ОВА

Українські підрозділи контролюють близько 60% міста Вовчанськ на Харківщині, де російські війська зосередили один із напрямків свого наступу.. Про це 20 травня повідомив заступник очільника Харківської ОВА Роман Семенуха в ефірі телемарафону.

За його словами, росіяни продовжують штурми міста на його лівому та правому флангах, а також намагаються наступати біля Липців.

Тим часом голова ОВА Олег Синєгубов повідомив у Телеграм, що ситуацію на Вовчанському напрямку стабілізували. У самому місті тривають бої, а лінія фронту проходить фактично по річці Вовча.

"Можна зробити висновок, що план щодо швидкого захоплення території півночі нашої області у ворога не вдався завдяки ефективним діям наших військових", — зазначив Синєгубов.

Нагадаємо, у Інституті вивчення війни (ISW) заявили, що мета росіян - підійти до зони дії ствольної артилерії у напрямку Харкова.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті