У німецькому Гессені готові допомогти Україні з поверненням чоловіків мобілізаційного віку

Міністр внутрішніх справ федеральної німецької землі Гессен Роман Посек вважає, що земельні уряди повинні допомогти Україні з поверненням чоловіків мобілізаційного віку, які виїхали з України після повномасштабного вторгнення РФ. Про це Посек сказав у репортажі телеканалу ARD, який цитує газета Tagesspiegel, повідомляє "Європейська правда".

На думку голови МВС Гессену, Німеччина повинна допомогти Україні з набором до війська, і така допомога також може передбачати "нашу допомогу в тому, щоб Україна могла використовувати чоловіків, які втекли за кордон, але можуть бути задіяні у війні".

Посек додав, що важливо "підтримати обороноздатність України", але водночас треба зберегти за Німеччиною статус безпечного прихистку для біженців.

Говорячи про шляхи, як Берлін може сприяти поверненню українців, голова МВС Гессену відкинув можливість видання німецьких документів як заміну українським: "Я налаштований скептично, бо не бачу, що для цього є відповідні умови. Україна не є нелегітимною державою".

За інформацією ARD, федеральні землі та Федеральне міністерство внутрішніх справ Німеччини з 7 травня почнуть обговорення того, що робити з українськими чоловіками мобілізаційного віку, аби досягти загальнонаціонального рішення.

Як відомо, 23 квітня Міністерство закордонних справ України вирішило тимчасово призупинити надання в українських дипломатичних установах послуг чоловікам, котрі за віком підпадають під дію закону про мобілізацію.

Віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина раніше заявила, що Україна не буде примусово повертати чоловіків призовного віку з-за кордону.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті