Україна запустила кампанію #UnRussiaUN, в якій закликає світ виключити росію з ООН

Українці запустили міжнародну кампанію #UnRussiaUN, щоб закликати світових лідерів виключити росію як державу-агресора з Організації Об'єднаних Націй. Про це повідомляється на офіційній сторінці громадської кампанії.

Її розпочали напередодні засідання Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, яке відбудеться 19-26 вересня.

"Присутність росії в ООН абсолютно нелогічна і незаконна. Якщо ви згодні з тим, що терористичній державі нічого робити в головній миротворчій організації, то підпишіть петицію і поділіться хештегом #UnRussiaUN. Разом ми викинемо росію з ООН", - йдеться на сайті кампанії.

Щоб приєднатися до флешмобу, потрібно зробити Stories в Instagram із маскою #UnRussiaUN, додати до поста такий самий хештег і посилання на сайт unrussiaun.com. Після цього необхідно підписати петицію, метою якої є збір 500 тисячів голосів, щоб надіслати їх генсеку ООН Антоніу Гутеррішу.

В петиції зазначається, що двері ООН для РФ мають бути зачинені, "тому що для вступу в ООН Російська Федерація, відповідно до ст. 4 Статуту ООН, повинна зупинити агресивну війну в Україні та повернутися до міжнародно визнаних кордонів".

"Тільки миролюбиві держави можуть стати членами ООН. Такий курс дій позбавить росію права вето в ООН, яке блокує багато мирних рішень, і відновить мир і порядок у міжнародному співтоваристві", - сказано в тексті.

Як повідомлялося, в ООН назвали катування українських полонених російськими військовими частиною державної політики РФ.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті