Україна готова до компромісів, щоб стати членом ЄС - Данілов

Україна готова до компромісів, аби досягти великої мети та стати членом Європейського Союзу. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов в ефірі Українського Радіо, коментуючи заяву Віктора Орбана про блокування Угорщиною початку переговорів про вступ України, доки не будуть виконані угорські вимоги щодо мови та освіти.

За словами Данілова, якщо Україна в короткий термін виконає вимоги ЄС, європейська спільнота не буде проти нашого вступу. 

"Подолання корупції - це наше домашнє завдання. Ми маємо це питання вирішити раз і назавжди. Більше того, велике бажання поставити крапку в питанні корупції є й в президента. Що стосується заяви Орбана, то ви чули заяву нашого віцепрем’єр-міністра Стефанішиної, яка безпосередньо переймається цим питанням. Ми готові йти на певні компроміси в цьому питанні для того, щоб досягнути великої мети і бути членами ЄС. Складного там нічого немає і я не думаю, що для нас це буде важко. Відповідні нормативно-правові акти вже підготовлені. Більше того, думаю, вони обов’язково будуть прийняті для того, щоб Угорщина не спекулювала на тих чи інших речах", - зазначив Олексій Данілов.

Скільки часу Україні буде потрібно для того, щоб долучитися до ЄС, залежить, на думку секретаря РНБО, тільки від нас: "Якщо ми будемо готові в короткий проміжок часу, думаю, за ЄС не забариться взяти нас в члени. Нам треба відповідати критеріям Євросоюзу, це треба розуміти. Йдеться про спільну роботу всієї нашої української громади як на території країни, так і за її межами. Це наше спільне завдання і якщо хтось вважає, що цим має займатися окрема людина або інституція, а всі решта будуть спостерігати - ні, воно так не працює". 

"Нам треба відповідати всім критеріям і розуміти, що докорінна трансформація радянської України, в якій ми продовжуємо сьогодні ще жити,  має відбутися. Має бути демократична вільна країна, де поважається людина, її права, закони, норми і правила, які є для всіх однаковими. Тоді ми критерії, які є в ЄС, дуже швидко виконаємо на 100%", - підсумував Данілов.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті