Від початку повномасштабної війни проти України росіяни написали один на одного майже 3,5 тисячі доносів

Від початку повномасштабної війни проти України росіяни написали один на одного майже 3,5 тисячі доносів. Про це йдеться в проєкті "Важливих історій. 

Для зручності в РФ запускаються анонімні Телеграм-канали, які приймають скарги за "неповагу до скреп".

У результаті головним донощиком Росії виявився Телеграм-канал "Мракоборець". За два роки його учасники написали майже 2,5 тисячі доносів.

Основною темою повідомлень "пильних громадян" є антивоєнні виступи в соціальних мережах.

Крім анонімних стукачів доноси пишуть публічні особи: депутати, громадські діячі, Z-активісти. Наприклад, голова Ліги безпечного інтернету Катерина Мізуліна, за версією "Важных историй", увійшла в ТОП-5 донощиків Росії.

Правоохоронці дуже чуйно реагують на "глас народу" - за нешкідливі пости і коментарі в соціальних мережах їхні автори часто отримують тривалі терміни позбавлення волі. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті