Керував «каральними рейдами» рашистів на Луганщині: СБУ ідентифікувала ватажка кадирівців

Служба Безпеки України дізналася ім'я ватажка одного із загону "кадирівців", який займався вбивствами мирних українців у Луганщині. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Встановлено, що він очолював один із підрозділів швидкого реагування «ахмат» росгвардії у Чеченській республіці і приховував своє справжнє ім’я під позивним  «Лобзик». Під час окупації селища Макіївка Сватівського району рашист організовував викрадення і катування місцевих жителів. Таким чином загарбники намагались залякати людей і придушити рух опору в регіоні", - розповіли в СБУ.

У відомстві встановили факт, що 12 квітня минулого року семеро кадирівців під керівництвом підозрюваного увірвалися до оселі місцевої мешканки під виглядом «зачистки» населеного пункту. 

"Під час «нальоту» зловмисники викрали з помешкання потерпілої мобільні телефони, побутову техніку і гроші, а саму жінку зв’язали та відвезли до приміщення селищної гімназії, де ворог облаштував катівню. Там від неї вимагали «зізнань» у діяльності на користь українських військ. До потерпілої застосовували електрострум та били металопластиковою трубою. Потім кілька годин тримали прикутою кайданками до батареї. Пізно увечері кадирівці відпустили потерпілу додому, але під загрозою вбивства вимагали надати їм персональну інформацію про жителів громади", - йдеться у повідомленні СБУ.

За оперативними даними, наразі воєнний злочинець перебуває у тимчасово захопленому Енергодарі, де командує ворожою групою «ахмат-нефтеполк».

Як повідомлялося раніше, СБУ розпочала кримінальне провадження щодо депутата РФ, який воював проти України. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті