Російського ідеолога "денацифікації" України Гаспаряна заочно засуджено на 10 років

Російського пропагандиста та ідеолога "денацифікації" України Армена Гаспаряна заочно засуджено до 10 років позбавлення волі. Про це 15 листопада повідомив пресцентр СБУ.

За даними слідства, у 2018 році Гаспарян видав свою книгу, яка просуває вигадані наративи щодо неспроможності становлення української держави та закликає керівництво росії до військового нападу на Україну. 

"Саме ця особа поширила термін "денацифікація" в Росії і почала вживати його щодо України", - зазначили в СБУ.

Гаспаряна засуджено до позбавлення волі строком на 10 років з конфіскацією майна.

В Офісі генпрокурора додали, що засуджений перебуває під санкціями Заходу. У березні 2022 року ЄС вніс його прізвище у четвертий пакет обмежувальних заходів проти росії через вторгнення в Україну. У липні санкції проти російського пропагандиста ввела Канада.

Як повідомлялося, підозру від СБУ отримала "міністерка молодіжної політики" з так званої "ЛНР".

Статті

Світ
02.06.2024
10:07

“У найближчі місяці багато що стоятиме на кону”. Західні медіа про Україну

Стан української армії продовжує погіршуватися, особливо там, де вона має найбільше значення: в піхоті. Контрнаступ України влітку минулого року досягнув кульмінації насамперед через виснаження піхоти, і з того часу їй важко компенсувати ці втрати.
Донецьк
01.06.2024
14:44

"Нове покоління творців". Донецький щоденник

Це шостий за рахунком фестиваль. Перший провели у Донецьку у 2018 році. Але 2023-о за основна частина проходила у «звільненому» Маріуполі. І якщо одразу донеччани не надали цьому значення, мовляв, це символічно, то цього року вони мали привід...
Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Всі статті