Пропагандисти РФ почали розганяти інформацію про те, що український дрон нібито вдарив по дитячому майданчику в Шебекиному - уже вимагають "міжнародного засудження"

На тлі визнання всього цивілізованого світу воєнним злочином удару російською ракетою по дитячій лікарні в Києві російська пропаганда почала розганяти інформацію про те, що український дрон нібито вдарив по дитячому майданчику в Шебекиному і поранив п'ятьох дітей.

Перші повідомлення про "атаку українського дрона" по дітях з'явилися в російських Телеграм-каналах. Губернатор Бєлгородської області, підбиваючи підсумок дня, нічого про це не сказав. Однак пізніше він заявив, що "в місті Шебекіно у двір багатоквартирного будинку з безпілотника цілеспрямовано було скинуто вибуховий пристрій".

"П'ятеро хлопців, які в момент атаки перебували на майданчику, отримали різні поранення. Двох із них у важкому стані бригади швидкої допомоги доставляють у дитячу обласну клінічну лікарню", - повідомив він, не підтвердивши нічим свої слова. Після цього "новина" про "теракт" ЗСУ оперативно поширилася російськими ЗМІ.

Так само оперативно відреагувала на непідтверджену інформацію представник МЗС РФ Марія Захарова. "Київ здійснив навмисний теракт проти дітей. Криваві банкові тварюки мають бути негайно піддані міжнародному осуду!" - зажадала вона.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті