Пропагандисти «ДНР» запевняють, що кожен п'ятий учасник «Донецького диктанту» написав його без жодної помилки

Пропагандисти «ДНР» запевняють, що кожен п'ятий учасник «Донецького диктанту» написав його без жодної помилки. Про це заявив В'ячеслав Теркулов, завідувач кафедри російської мови клону Донецького національного університету, який загарбники перейменували на «державний».

За його словами, понад п'ять тисяч осіб взяли участь в акції «Донецький диктант». З них відмінниками стали 1 009 осіб, - похвалив він жителів окупованої частини Донецької області.

Перевірити достовірність результатів пропагандистської акції, задуманої спеціально для ілюстрації нібито всенародної любові до російської мови, немає можливості.

«Ми побачили, що такі акції затребувані: у Донбасі, що воює, ми змогли, незважаючи ні на що, відкрити 153 майданчики, які об'єднали понад 5 000 осіб. Людям потрібно перевірити своє знання російської мови. Донбас прагне до того, щоб стати простором правильної російської мови", - підтвердив Теркулов пропагандистський характер “Донецького диктанту”.

ч

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті