Петиція щодо передачі бригаді "Азов" сучасного озброєння від США набрала необхідні 25 тис голосів за 2 дні

Петиція щодо сприяння з боку українського уряду скасуванню заборони передачі 12-ій бригаді спеціального призначення «Азов» сучасного озброєння від США набрала необхідні 25 тис голосів за 2 дні. Про це свідчить сторінка петиції на сайті Президента України.

Петицію було створено 7 травня, а вже ввечері 8 травня вона набрала необхідні 25 тис голосів. Зараз петиція має статус "На розгляді".

Телеграм-канал 12-ій бригади спеціального призначення «Азов» напередодні зазначав, що «попри досвід і професіоналізм військовослужбовців бригади, поширення російської пропаганди продовжує сприяти обмеженню доступу до сучасної західної зброї та підготовки 12-ій бригаді «Азов».

«Українці створили петицію з вимогою «Доручити Прем’єр-міністру України та Міністерству закордонних справ України терміново провести переговори зі Сполученими Штатами Америки щодо скасування обмежень на надання зброї, забезпечення навчань та іншої допомоги для 12-ої бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України», - повідомляв Телеграм-канал бригади.

Текст петиції, зокрема зазначає, що "наразі закон США про консолідовані асигнування містить положення, яке блокує можливість використання американських коштів на забезпечення батальйону "Азов" зброєю, навчаннями та іншою допомогою".


"Закликаємо Президента України доручити Прем'єр-міністру та Міністерству закордонних справ терміново провести переговори з урядом Сполучених Штатів Америки щодо скасування цих обмежень, аби забезпечити 12-ій бригаді спеціального призначення "Азов" необхідну підтримку", - йдеться у петиції.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті