На північній частині Харківщини можуть застосувати примусову евакуацію - Синєгубов

У Харківській області можливо застосування примусової евакуації. Про це повідомив очільник ВЦА Олег Синєгубов у ефірі телемарафону, коментуючи оперативну ситуацію в області на 7 квітня.

"Розглядаємо можливість примусової евакуації з північної частини Харківщини. Йдеться про ті населені пункти, які постійно перебувають під ворожими обстрілами", - сказав він.

Синєгубов иакож зазначив, що ворог продовжує масовано обстрілювати міста та села Харківщини, тероризуючи мирне населення, вражаючи енергетичну інфраструктуру. Найбільших обстрілів зазнали населені пункти на Куп‘янському напрямку, Вовчанськ, Борова.

"Опівдні росіяни КАБами обстріляли передмістя Золочева. Пошкоджені резервуари та технічні споруди місцевого підприємства, вибито вікна у приватних будинках. Без постраждалих", - розповів очільник області.

Він зазначив, що спостерігається зміна тактики ворожих обстрілів: системно вдень і вночі завдаються повторні удари по одній локації. Із огляду на ситуацію, просимо жителів Харкова та області бути максимально обережними під час повітряної тривоги, і в разі її оголошення обов’язково бути в безпечних місцях.

Крім того, на Харківщині діють планові відключення світла.

"Є нестача потужностей. Але загрози для масштабного відключення світла по місту наразі не спостерігаємо", - додав Синєгубов.

Як повідомлялося, російська армія вдень, 7 квітня, вдарила по житловому масиву центра Харкова: пʼять людей постраждали.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті