Міністр оборони Франції Лекорню подзвонив Шойгу вперше з осені 2022 року

Міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню провів телефонну розмову з главою Міноборони Росії Сергеєм Шойгу, що є першою такою взаємодією з жовтня 2022 року. Про це повідомляє Le Monde, цитуючи комюніке французького Міністерства оборони, - пише "Європейська правда".

Розмова, що відбулася 3 квітня, стосувалася передусім теракту у концертному залі під Москвою.

Зазначають, що Лекорню засудив теракт, скоєний у Підмосков’ї 22 березня "Ісламською державою", та висловив солідарність із постраждалими і їхніми родинами.

"Він підтвердив, що Франція не володіє жодною інформацією, яка дозволяла би встановити зв’язок між цим терактом та Україною. Він закликав Росію припинити будь-яку інструменталізацію (цієї події)", – йдеться у комюніке.

Також Себастьєн Лекорню висловив осуд триваючій агресивній війні, яку Росія веде проти України, і запевнив, що Франція продовжить підтримувати Україну "стільки, скільки буде необхідно у її боротьбі за свободу й суверенітет, щоби повернути мир і безпеку на європейський континент".

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті