Британія виділить Україні майже 3 млрд доларів на закупівлю та виробництво зброї

Уряд Британії оголосив, що виділяє Україні 2,26 млрд фунтів (2,94 млрд доларів) на закупівлю, розробку та виробництво зброї. Про це повідомляє ВВС.

Як повідомляє прес-служба британського уряду, за формою це буде зарезервований у бюджеті Сполученого Королівства внесок Британії до загального кредиту країн «великої сімки» Україні розміром у 50 млрд доларів, який погашатиметься за рахунок відсотків із заморожених російських активів. Про цей внесок оголосили міністр фінансів Рейчел Рівз та міністр оборони Джон Хілі.

Прес-служба пояснює, що отримані від Великобританії 2,26 млрд фунтів Україна зможе вкласти у закупівлю та розробку засобів ППО, артилерії та інших видів техніки та зброї.

Міністр оборони Джон Хілі сказав журналістам, що частина грошей може бути витрачена на розробку та виробництво ударних безпілотників дальнього радіусу дії.

Як передає агентство Reuters, журналісти запитали Хілі, чи дозволить Британія Україні купити британські крилаті ракети Storm Shadow, щоб завдавати ударів углиб території Росії.

«Вони дуже серйозно розробляють ще більш далекобійні дрони. Вони разом із нами вирішуватимуть, як витратити ці гроші і яка зброя їм найбільше потрібна», - відповів британський міністр.

Прес-служба уряду Великобританії зазначає, що кредит у 2,26 млрд фунтів виділено на додаток до трьох мільярдів, що Британія зобов'язалася щорічно виділяти на військову допомогу Україні.

Як повідомлялося, 18 жовтня у Берліні відбулася чотиристороння зустріч між президентом США Джо Байденом, канцлером Німеччини Олафом Шольцем, президентом Франції Емманюелем Макроном та прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером, під час якої лідери зобов'язалися посилити підтримку України.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті