Зупинено штурми окупантів біля Білогорівки та Макіївки на Луганщині, по Новоєгорівці ворогом завдано авіаційного удару

Сили оборони України зупинили кілька штурмів російських окупантів біля Білогорівки та Макіївки на Луганщині протягом минулої доби. Про це повідомили начальник Луганської ОВА Артем Лисогор у Телеграм та начальник Сєвєродонецької РВА Роман Власенко в ефірі "Еспресо" 28 жовтня.

"Основні атакуючі зусилля росіяни зосередили на Лиманській ділянці фронту. Тиснуть з декількох напрямків. Наші захисники зупинили штурми росіян біля Макіївки, де противник намагався прорвати оборону українських бійців", - повідомив Лисогор.

Він зазначив, що окупанти не припиняють артилерійських обстрілів позицій ЗСУ та населених пунктів, а також продовжують у великій кількості застосовувати безпілотники. 

"Лише поблизу Балки Журавки вони спрямували в наш бік 22 БПЛА за добу. По Новоєгорівці завдано авіаційного удару", - зазначив Лисогор.

Власенко уточнив, що росіяни постійно штурмують Білогорівку й намагаються тиснути з боку села Золотарівка Лисичанської міської громади. 

Раніше повідомлялось, що на Луганщині евакуйовано двох мешканців Балки Журавки, які зазнали поранень через скид з ворожого дрона.

Статті

Донбас
27.10.2024
17:39

«На Запоріжжі бували випадки, що в одному селі води не попросиш у бабусі, а в іншому - дідусь наводить на нас артилерію». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня інформаційні канали окупованого Донбасу вдавали з себе дорослих журналістів і намагалися детально розповідати про саміт БРІКС у Казані та аналізувати його підсумки. Виходило не дуже, тому що, якраз, про підсумки навіть російські...
Країна
26.10.2024
09:00

Мобілізація: економічне бронювання чи нові посилення?

Ще на початку серпня народні депутати говорили, що темпи мобілізації задовольняють найвище військове керівництво України. Але за два місяці ситуація різко змінилася.
Країна
25.10.2024
10:49

Медреформа в дії. Досвід Запоріжжя

Величезна кількість лікарів, медичних співробітників виїхали з тимчасово окупованих територій і розселилися в Запоріжжі. Величезна користь діяльності релоковних медцентрів...
Всі статті