ЗСУ збили всі запущені РФ вночі дрони, на фронті сталося понад 90 боєзіткнень – Генштаб

Українські захисники виявили і збили всі повітряні цілі, які російські війська запустили по території Україні в ніч на 23 жовтня. Про це повідомив Генштаб ЗСУ в ранковому зведенні, опублікоівнному в Фейсбуці.

"Сьогодні вночі російські окупанти завдали чергового ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши ударні БпЛА типу "Shahed-136/131". Силами та засобами протиповітряної оборони України знищено всі дрони-камікадзе", - йдеться у повідомленні.

Водночас на фронті упродовж доби відбулось понад 90 бойових зіткнень. Сили оборони відбили атаки загарбників на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Мар’їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках. 

За даними Генштабу, на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, але наші воїни тримають оборону, завдаючи йому значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Кераміка, Степового, Авдіївки, Тоненького, Опитного, Невельського Донецької області.

Крім того, військові продовжують штурмові дії південніше Бахмуту та ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Українська авіація за добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та техніки противника, а підрозділи ракетних військ знищили чотири артилерійських засоби противника.

Як повідомлялося, ЗСУ знищили російський танк Т-90 за допомогою ручного гранатомета.

Статті

Донецьк
18.09.2024
13:18

У лікарнях грубіянять, а в аптеках продають крейду замість ліків. Донецький щоденник

На цій біді швидко навчилися заробляти місцеві ділки. Вони привозять невеликими партіями медикаменти з України та перепродають їх із потрійною накруткою. Але люди купують. Тому що змушені.
Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Всі статті