ЗСУ відрізали Глушковський район Курської області на південь від Сейму завдяки знищенню трьох мостів

Українські військові відрізали Глушковський район Курської області РФ станом на 19 серпня. Про це повідомили російські "воєнкори" та український військовий портал "Defense Express" 19 серпня.

"ЗСУ успішно відрізали росіян на південь від Сейму: всі три мости знищені. Відрізана частина Курської області лише трохи менша за ту, якою оволоділи під час боїв", - пише "Defense Express".

По знищення третього мосту через річку Сейм у Глушковському районі Курської області повідомив цілий ряд російських "воєнкорів", вказуючи, що мова йде про міст у районі населеного пункту Карижа.

"Одразу зазначимо, що до цієї новини часом хибно додаються фото інших знищених мостів. Бо до цього Сили оборони України зруйнували мости у районі селищ Глушково та Званноє. А головне те, що це були всі капітальні переправи у цьому районі", - підкреслює "Defense Express". 

Зазначається, що на мапі це виглядає так.

"Defense Express" уточнює, що знищення всіх трьох мостів у цьому районі означає, що у ворога не залишилось капітальних переправ через річку. 

"Таким чином більша частина Глушковського району, яка зажата між кордоном України, територією, яка була нещодавно звільнена від рашистів, та Сеймом стає відрізаною. Для розуміння, її площа у близько 600 кв. км приблизно дорівнює тій, яка зараз, за даними DeepState, контролюється силами оборони України", - йдеться в повідомленні.

Водночас, як зауважує "Defense Express", це не означає те, що ворог автоматично зникає з цієї території. 

"Російські "воєнкори" вже почали просувати наратив про те, що знищення мостів - взагалі не проблема, бо вже наведені понтонні переправи. І з боку Defense Express маємо зазначити, що публічні супутникові знімки з Sentinel, ESA, це підтверджують. Зокрема понтонна переправа у районі селища Глушково була наведена ще на рівні 16 серпня, - сказано в повідомленні. - І, об'єктивно, для армії РФ не є великою складністю прокинути понтонну переправу через Сейм ширина якої варіюється у цьому районі від приблизно від 30 до 80 метрів. Інша справа, що будь-яка понтонна переправа це вузьке місце будь-якої логістики".

Раніше повідомлялось, що ЗСУ увійшли в село Апанасовка Курської області.

Статті

Світ
17.09.2024
18:00

«Росія зобов'язана вибрати другий варіант дій». Російські ЗМІ про Україну

У Росії для чинної влади небезпечно програвати війни, особливо коли тривалий час ця влада проводила паради і переконувала народ у непереможності рідної армії. Поразка викличе розчарування і втрату віри, але не в армію, а в політичне керівництво.
Луганськ
17.09.2024
10:40

Хліб, евакуація, 20 мешканців і зникла безвісти 82-річна Надія Омелянівна: будні вільної Луганщини 

Надія Омелянівна, швидше за все, пішла шукати місце, де можна спіймати мобільний зв’язок, щоб поговорити з сином (телефона у хаті не було, отже, ймовірно, вона взяла його з собою). І підірвалась на вибухівці. А тіло розтягали дикі звірі.
Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Всі статті