ЗСУ відбили на фронті понад 30 атак і завдали значних втрат окупантам на Луганщині – Генштаб

Сили оборони відбили понад 30 атак військ РФ на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках та завдали окупантам значних втрат в останніх боях на Луганщині. Про це йдеться у зведенні, розміщеному на Facebook-сторінці Генштабу ЗСУ вранці 9 серпня.

Так, на Бахмутському напрямку наші воїни протягом доби тримали оборону, успішно відбили атаки противника на околицях Кліщіївки та в районі Зайцевого.

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжували стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки та Новомихайлівки. На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського.

В той же час на Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника українські захисники успішно відбили атаки російських військ в районі Новокалинове, Авдіївка та Сєверне.

В Генштабі зазначають, що на тлі успішних бойових дій ЗСУ значно збільшилась кількість втрат в підрозділах російських окупаційних військ. Зокрема, на Сватівсько-Кремінському напрямку на Луганщині. 

"У період з 1 по 7 серпня з вище зазначеного напрямку в шпиталь міста Бєлгород було відправлено близько 500 окупантів з вогневими пораненнями різного ступеня тяжкості. У той же час, з метою приховування реальної кількості своїх втрат на фронті, загиблих російських окупантів відправляють до Ростову-на-Дону", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, українська авіація завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу та техніки окупантів.

Статті

Країна
16.09.2024
20:13

Боротьба з нецільовими витратами бюджету під час війни. Досвід Запоріжжя

В ході ремонту автомобільної дороги Запоріжжя-Біленьке при улаштуванні нового дорожнього одягу підрядником нанесено вирівнюючий шар у 2 рази тонший, ніж визначено проєктом.
Донбас
15.09.2024
18:34

Донецький «історик і публіцист» придумав «російськомовний український націоналізм». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продовжили відпрацьовувати свої тридцять срібняків і активно поширювати російські міфи про «ультранаціоналістичну Україну». Виходить досить незграбно, але ніхто й не вимагає від них дотримуватися історичної...
Країна
13.09.2024
16:15

Зростання цін та гривня: спокій зі знаком питання

Зберігши свою облікову ставку на рівні 13%, Національний банк України сигналізував: до кінця року різкого зростання цін у країні не очікується. А отже, і обвалу гривні.
Всі статті