ЗСУ успішно стримують атаки окупантів, мають успіх на двох напрямках – Генштаб

Збройні сили України відбили атаки російських окупантів на Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках за минулу добу, а також продовжили наступальні операції на Мелітопольському та Бахмутському напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в зведенні вранці 16 вересня.

Зазначається, що протягом минулої доби на фронті відбулося 24 бойових зіткнення.

Зокрема, на Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався прорвати оборону українських захисників у районах Ягідного та Богданівки. В свою чергу ЗСУ за результатами ведення штурмових дій мали успіх в районі Кліщіївки.

На Мар’їнському напрямку росіяни вели безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки. Тут протягом доби ворог здійснив 13 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Крім того, всі атаки окупантів в районі Урожайного обернулися для них значними втратами у живій силі та техніці. 

Водночас на Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках українські воїни утримують ініціативу, тиснуть на ворога, проводять штурмові дії та відвойовують нашу землю.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам значних втрат в живій силі та техніці, змушують ворога відходити із займаних позицій.

"В результаті штурмових дій мають частковий успіх в районах Вербового та Новопрокопівки, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на досягнутих рубежах", -  йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Сили оборони звільнили Андріївку на Донеччині.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті