ЗСУ просуваються вперед на таврійському напрямку - Тарнавський

Українські захисники просуваються вперед на таврійському напрямку попри атаки ворога з повітря та замінованість території. Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський у Телеграм

"На таврійському напрямку триває робота. Сили оборони системно знищують росіян. Попри замінованість територій, роботу ворога з повітря наші воїни просуваються вперед", - написав він.  

Тарнавський уточнив, що протягом минулої доби ворог 16 разів атакував українські позиції та здійснив 650 обстрілів.

Артилерійські підрозділи Сил оборони таврійського напрямку виконали 1412 вогневих завдань. За останню добу втрати ворога вбитими та пораненими склали майже дві роти. Знищено 25 одиниць військової техніки противника.

Зокрема, захисники ліквідували 3 танки, 1 ББМ, 3 одиниці БМ-21 "Град", БПЛА "Орлан-10", 2 ЗРК "Стріла-10", 2 гаубиці 2А65 "Мста-Б", 2 самохідні артилерійські установки 2С3 "Акація", гармата "Гіацинт-Б", гармата "Гіацинт-С",  гармата Д-30, ЗРПК "Тунгуска" та автомобільна техніка.

Також було знищено 3 склади боєприпасів ворога.

Як повідомлялося, спікер Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий порівняв чисельність окупантів під Куп'янськом і Лиманом із контингентом СРСР в Афганістані. 

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті