ЗСУ продовжують наступати на двох напрямках, мають частковий успіх у Запорізькій області – Генштаб

Сили оборони України продовжують наступ на Бахмутському та Мелітопольському напрямках і мають частковий успіх західніше Вербового Запорізької області. Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ 25 жовтня.

Загалом на фронті протягом доби відбулося близько 80 бойових зіткнень. Українські захисники відбили понад 40 атак російської армії на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському, Шахтарському та Запорізькому напрямках

Зокрема, на Авдіївському напрямку ворог не полишає спроб оточити Авдіївку, активно застосовує авіацію, але наші воїни тримають оборону та завдають ворогу значних втрат. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Степового, Авдіївки, Сєверного, Невельського Донецької області.

Водночас Сили оборони продовжують штурмові дії південніше Бахмута, завдають ворогу втрат у живій силі та техніці, закріплюються на досягнутих рубежах. 

Також ЗСУ продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, де, за даними Генштабу, мали частковий успіх західніше Вербового. На цій ділянці фронту українські оборонці завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Як повідомлялося, українська авіація за вчора завдала 13 ударів по районах зосередження російських окупантів та їхньої техніки.

Статті

Країна
06.09.2024
11:06

12-годинні виклики, реформування і «Надія». Як "швидка" виконує свої функції у прифронтовій Дніпропетровщині

Зараз додалося викликів… Ми всі розуміємо які. У нас щоденні транспортування військових, я не буду говорити, з яких локацій. Першими працюють військові медики, ми забираємо поранених військових в лікарнях першого контакту або стабілізаційних пунктах
Країна
05.09.2024
11:31

Національний кешбек: як це працюватиме

Ініційована президентом В.Зеленським держпрограма "Купуй українське" ("Національний кешбек") стартувала з 2 вересня. "ОстроВ" розповідає про її умови та ризики.
Світ
04.09.2024
11:19

«В перспективі наступного року Москві доведеться домовлятися з Вашингтоном». Російські ЗМІ про Україну

«Виснажені громадяни Незалежної розуміють, що під час швидкого настання холодів їхня енергосистема може не витримати, а Росія масштабними бомбардуваннями здатна знищити всю енергомережу України і тоді настане колапс»
Всі статті