ЗСУ отримають до кінця червня першу партію "чеських" снарядів - міністр оборони Чехії

До кінця червня ЗСУ отримають першу партію снарядів, закуплених у рамках "чеської артилерійської ініціативи". Про це в програмі чеської телекомпанії CNN Prima News про це заявила міністр оборони Чехії Яна Чернохова, - повідомляє "Чеське радіо".

Міністр нагадала, що відповідний меморандум про взаєморозуміння, що стосується реалізації проєкту, підписали 18 держав. Точних термінів поставок глава Міноборони не озвучила через дотримання секретності.

Наприкінці травня прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала заявив, що гроші на фінансування "чеської артилерійської ініціативи" вже перерахували 15 країн ЄС і НАТО. Йдеться про 1,6 млрд євро.

Кілька днів тому міністр Яна Чернохова відвідала деякі чеські компанії ВПК, розташовані в Пардубицькому краї Чехії, які постачають військові матеріали не тільки чеській армії, а й іноземним замовникам. "Активні радари і пасивні радари, різні технології, які застосовуються в аеропортах. Можливо, це ще один напрямок співпраці та допомоги, яку Чехія може запропонувати Україні", - додала глава чеського Міноборони.

Як повідомлялося, у середині червня міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський заявив, що перші партії снарядів, які закупили в рамках чеської ініціативи, вже надходять в Україну.

Статті

Країна
30.06.2024
23:00

“Ніхто не бере на себе відповідальність давати роз’яснення”, або дещо про покарання за колабораціонізм

Офіс генерального прокурора нараховує 8269 кримінальних проваджень по відносно новій статті 111-1 “Колабораційна діяльність” Кримінального кодексу. В Єдиному державному реєстрі судових рішень є вже 1694 вироки
Донбас
30.06.2024
17:00

"Режим поводився щодо цих регіонів як колоніальний..." Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу продемонстрували, що цілком можуть обходитися без журналістів. Достатньо отримати з Москви готове інтерв'ю і зробити вигляд, що хтось із російських чиновників чи бізнесменів давав його саме місцевим виданням....
Країна
29.06.2024
13:50

Воєнно-туристичний сезон у Криму: як попит обернувся на спад

"Їдуть, бо дешевше, ніж курорти Краснодарського краю. Їдуть, бо їх не чекають на європейських курортах. Та й Туреччина вже не по кишені, бо там оплата у доларах", – зазначив один із туроператорів.
Всі статті